Интернационални организации и програми

(Climate Change Information Network - Овој веб портал служи како clearinghouse за извори на информации, образование и обука во полето на климатските промени. Создаден е со цел да им помогне на владите, организациите и индивидуите да имаат брз и лесен пристап до идеи, стратегии, контакти, експерти и материјали кои можат да се користат за да се преземат ефикасни акции против климатските промени)

  • CDM проекти - База на податоци и анализа на CDM/JI проекти
 

Национални организации и програми


 Информации за климатски промени
Невладини организации

 Информации за климатски промени

 Информации за климатски промени
Loading
Најмногу стакленички гасови се емитуваат при производство на кој од наведените пијалоци во нашата држава:


Испрати


Пораки

Очекуваме сета досегашна декларативност да биде преточена во конкретни мерки за акција. Очекуваме, краткорочните, да ги замениме со долгорочни решенија. Културата на расфрлање да ја замениме со култура на одржливост. Себичните интереси да ги замениме со интересите на човештвото. Површната реторика да ја замениме со конкретни дела. И тоа не заради нас, туку заради нашето потомство

Д-р Ѓорге Иванов, . претседател на Република Македонија

Со оваа комуникација во рака, земјата е целосно подготвена за самитот во Париз

Алесандро Фракасети, заменик на постојниот претставник на УНДП

Пред нас стои предизвикот на имплементацијата на предложените мерки од Планот

Стево Темелковски, зам. министер за животна средина и просторно планирање

Последно видео

Билтен

Претплатете се на нашиот билтен