Социо - економската состојба и предизвиците на климатските промени и намалување на ризиците од од катастрофи
Социо-економската состојба е еден од главните фактори кои определуваат колку ефективно населението може да се подготви и да се справи со влијанијата на климатските промени и намалување на ризиците од катастрофи. Со цел да се оцени ранливоста во Југоисточниот регион од климатските промени и да се намалат ризиците од катастрофи, беше изработен индекс на социјална ранливост, кој зема предвид 14 фактори. Прочитајте повеќе: 
Социо - економската состојба и предизвиците на климатските промени и намалување на ризиците од од катастрофи 
 План за подготовка и одговор на здравствениот систем при вонредни / кризни состојби во Република МакедонијаLoading
Најмногу стакленички гасови се емитуваат при производство на кој од наведените пијалоци во нашата држава:


Испрати


Пораки

Очекуваме сета досегашна декларативност да биде преточена во конкретни мерки за акција. Очекуваме, краткорочните, да ги замениме со долгорочни решенија. Културата на расфрлање да ја замениме со култура на одржливост. Себичните интереси да ги замениме со интересите на човештвото. Површната реторика да ја замениме со конкретни дела. И тоа не заради нас, туку заради нашето потомство

Д-р Ѓорге Иванов, . претседател на Република Македонија

Со оваа комуникација во рака, земјата е целосно подготвена за самитот во Париз

Алесандро Фракасети, заменик на постојниот претставник на УНДП

Пред нас стои предизвикот на имплементацијата на предложените мерки од Планот

Стево Темелковски, зам. министер за животна средина и просторно планирање

Последно видео

Билтен

Претплатете се на нашиот билтен