Прв двогодишен ревидиран извештај за климатски промени

Извршно резиме
| МК | | AL | | EN |

 

Техничка ревизија од страна на UNFCCC

   

Кратка брошура


 

Ублажување на климатските промени 

    

Документ за политики за климатски промени (АНГ)

   

Рамка за мониторинг, известување и верификација (АНГ)


   

Инвентар на стакленички гасови (АНГ)

   

Родови аспекти на климатските промени (АНГ)

   

Јавното мислење за ефектот на климатските промени

   

Анализа на проекти за климатски промени


   Loading
Најмногу стакленички гасови се емитуваат при производство на кој од наведените пијалоци во нашата држава:


Испрати


Пораки

Очекуваме сета досегашна декларативност да биде преточена во конкретни мерки за акција. Очекуваме, краткорочните, да ги замениме со долгорочни решенија. Културата на расфрлање да ја замениме со култура на одржливост. Себичните интереси да ги замениме со интересите на човештвото. Површната реторика да ја замениме со конкретни дела. И тоа не заради нас, туку заради нашето потомство

Д-р Ѓорге Иванов, . претседател на Република Македонија

Со оваа комуникација во рака, земјата е целосно подготвена за самитот во Париз

Алесандро Фракасети, заменик на постојниот претставник на УНДП

Пред нас стои предизвикот на имплементацијата на предложените мерки од Планот

Стево Темелковски, зам. министер за животна средина и просторно планирање

Последно видео

Билтен

Претплатете се на нашиот билтен