Климатски сценарија
Како климата во нашата земја ќе се промени во иднина? Погледнете ги приложените графикони:

   

Ако сакате да дознаете како температурата ќе се менува по сезони или колку предвидувањата се разликуваат од регионалните сценарија, погледнете го целосниот извештај.


Анализа на екстремни температури на воздухот за територијата на Република Македонија за периодот 1961-2012 година. Видете го извештајот.

Екстремни температурни настани: топлотни и ладни бранови, тропски и летни денови, мразни и ледени денови, дневни максимални и минимални температури на воздухот

.Период: 1961-2012 година

Градови: Скопје, Штип, Битола, Струмица, Демир Капија и Гевгелија

Loading
Најмногу стакленички гасови се емитуваат при производство на кој од наведените пијалоци во нашата држава:


Испрати


Пораки

Очекуваме сета досегашна декларативност да биде преточена во конкретни мерки за акција. Очекуваме, краткорочните, да ги замениме со долгорочни решенија. Културата на расфрлање да ја замениме со култура на одржливост. Себичните интереси да ги замениме со интересите на човештвото. Површната реторика да ја замениме со конкретни дела. И тоа не заради нас, туку заради нашето потомство

Д-р Ѓорге Иванов, . претседател на Република Македонија

Со оваа комуникација во рака, земјата е целосно подготвена за самитот во Париз

Алесандро Фракасети, заменик на постојниот претставник на УНДП

Пред нас стои предизвикот на имплементацијата на предложените мерки од Планот

Стево Темелковски, зам. министер за животна средина и просторно планирање

Последно видео

Билтен

Претплатете се на нашиот билтен