Gender equality in National Climate action: Planning for Gender-Responsive Nationally Determined Contributions

Овој извештај ги прикажува анализите  на статусот на половата еднаквост во националната климатска полиса од Парискиот договор

Документ
Gender Responsive National Communications/BURs Toolkit

ДокументGender Mainstreaming in Mitigation and Technology Development and Transfer Intervention

ДокументGender and Climate Change-Thematic Issue Briefs and Training ModulesДокумент


Mainstreaming Gender in green Climate fund ProjectsДокумент


Gender and Climate Change in MacedoniaДокумент
Gender and Climate Change in the Republic of Serbia
Документ

Loading
Најмногу стакленички гасови се емитуваат при производство на кој од наведените пијалоци во нашата држава:


Испрати


Пораки

Очекуваме сета досегашна декларативност да биде преточена во конкретни мерки за акција. Очекуваме, краткорочните, да ги замениме со долгорочни решенија. Културата на расфрлање да ја замениме со култура на одржливост. Себичните интереси да ги замениме со интересите на човештвото. Површната реторика да ја замениме со конкретни дела. И тоа не заради нас, туку заради нашето потомство

Д-р Ѓорге Иванов, . претседател на Република Македонија

Со оваа комуникација во рака, земјата е целосно подготвена за самитот во Париз

Алесандро Фракасети, заменик на постојниот претставник на УНДП

Пред нас стои предизвикот на имплементацијата на предложените мерки од Планот

Стево Темелковски, зам. министер за животна средина и просторно планирање

Последно видео

Билтен

Претплатете се на нашиот билтен