Интернационални организации и програми

(Climate Change Information Network - Овој веб портал служи како clearinghouse за извори на информации, образование и обука во полето на климатските промени. Создаден е со цел да им помогне на владите, организациите и индивидуите да имаат брз и лесен пристап до идеи, стратегии, контакти, експерти и материјали кои можат да се користат за да се преземат ефикасни акции против климатските промени)
  • CDM проекти - База на податоци и анализа на CDM/JI проекти
 

Национални организации и програми


 Информации за климатски промени
Невладини организации

КОРИСНИ ЛИНКОВИ  • Глобалена програма за поддршка (GSP) обезбедува поддршка за државите што не припаѓаат кон Анекс I со цел да се подготват Национални комуникации и Двогодишни Изваштаии кои треба да се поднесат до Конвенцијата.   • Светски Институт за Истражување (WRI) е глобална истражувачка организација која што работи на шест критични цели со намера да обезбеди одржлива иднина: клима, енергија, храна, шуми, вода, градови & транспорт.... 

  • Sustainia Global collaborative platform for communicating a sustainable future and for building a model and vision for a sustainable future. 

  • Моментум за промени – Моментум за промени е иницијатива  спроведена од Секретаријатот за климатски промени на ОН за да фрли светлина на големиот број активности кои се преземаат низ целиот свет и кои што го движат светат кон виско-отпорна, ниско-јаглеродна иднина. 

  • Милиеуконтакт  Македонија е непрофитна , граѓанска организација која ги поддржува иницијативите на граѓанските организации кои делуваат во заобласта заштита на животната средина, природата и одржливиот развој. 

  • 100 Одржливи градови Пионерски зафат на фондацијата Рокфелер (100RC) е посветен на помагање градови низ целиот свет да станат поотпорни на физички, социјални и економски предизвици со кои се соочуваме во 21-от век.


  • Глобална можност за истражување - Глобална можност за истражување - Глобалната можност за истражување обезбедува на глобалната бизнис заедница со директен пристап до најиновативните деловни решенија и пазари во новите пазари да помогнат во постигнувањето и разбирањето на одржливиот развој.

Интернационални организации и програми

(Climate Change Information Network - Овој веб портал служи како clearinghouse за извори на информации, образование и обука во полето на климатските промени. Создаден е со цел да им помогне на владите, организациите и индивидуите да имаат брз и лесен пристап до идеи, стратегии, контакти, експерти и материјали кои можат да се користат за да се преземат ефикасни акции против климатските промени)

  • CDM проекти - База на податоци и анализа на CDM/JI проекти
 

Национални организации и програми


 Информации за климатски промени
Невладини организации
Loading
Најмногу стакленички гасови се емитуваат при производство на кој од наведените пијалоци во нашата држава:


Испрати


Пораки

Очекуваме сета досегашна декларативност да биде преточена во конкретни мерки за акција. Очекуваме, краткорочните, да ги замениме со долгорочни решенија. Културата на расфрлање да ја замениме со култура на одржливост. Себичните интереси да ги замениме со интересите на човештвото. Површната реторика да ја замениме со конкретни дела. И тоа не заради нас, туку заради нашето потомство

Д-р Ѓорге Иванов, . претседател на Република Македонија

Со оваа комуникација во рака, земјата е целосно подготвена за самитот во Париз

Алесандро Фракасети, заменик на постојниот претставник на УНДП

Пред нас стои предизвикот на имплементацијата на предложените мерки од Планот

Стево Темелковски, зам. министер за животна средина и просторно планирање

Последно видео

Билтен

Претплатете се на нашиот билтен